Nieuw online reserveringssysteem duofietsendewolden.nl

Stichting Duofietsen De Wolden heeft een nieuwe website met reserveringssysteem online. 

Egbert van Dijk heeft vrijdag de eerste Duofiets online gereserveerd. Als wethouder van De Wolden heeft hij Maatschappelijke participatie in zijn portefeuille. “Wij vinden het belangrijk dat we Duofietsen in onze gemeente beschikbaar hebben. Er wordt veel gebruik van gemaakt door een brede groep aan inwoners die niet (meer) zelfstandig kan fietsen. Een Duofiets is dan een uitkomst. Daar leveren we als gemeente graag een financiële ondersteuning aan.

De voorzitter van de Stichting Duofietsen De Wolden, Arjen Pauwels, is blij met het nieuwe online reserveringssysteem op www.duofietsendewolden.nl. Hierdoor kunnen de gebruikers van de Duofietsen makkelijker zelf zien of een fiets op het door hen gewenste tijdstip nog beschikbaar is. De dorpscoördinatoren en vrijwilligers van de Stichting zijn ook blij met deze verbetering. Een Duofiets kan kosteloos gereserveerd worden via het systeem. Omdat er natuurlijk wel kosten gemaakt moeten worden voor onderhoud, reparatie en vervanging van de fietsen wordt wel een vrijwillige donatie gevraagd. Deze kan direct bij de reservering online worden voldaan.

Nieuwe standplaats duofiets Ruinerwold

De Duofiets van Ruinerwold heeft een nieuwe standplaats, namelijk in Dorpshuis de Buddingehof.

Ronald Buld, beheerder van de Buddingehof, vindt het vanzelfsprekend dat het dorpshuis hiervoor beschikbaar is. We zijn een multifunctioneel centrum voor het hele dorp en daar past een duofiets prima bij.

De voorzitter van de Stichting Duofietsen De Wolden, Arjen Pauwels, is blij met de nieuwe standplaats. De fiets stond eerder bij het Thomashuis in Ruinerwold. Hier werd de fiets voornamelijk gebruikt door de eigen bewoners. De fiets is nu zowel voor de inwoners van Ruinerwold als ook voor de toeristen beschikbaar die trapondersteuning kunnen gebruiken.

De stichting is nog op zoek naar een plaatselijke coördinator van de duofiets in Ruinerwold. Meer informatie over deze vacature van vindt u op de website https://www.duofietsendewolden.nl/vacature-ruinerwold/. U kunt ook bellen met het secretariaat op 0522-451933 of mailen via [email protected].